Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Rekordot döntött a legfinomabb Volkswagen
2024.03.18.
Újdonság a Volkswagentől

Rekordot döntött a legfinomabb Volkswagen

Sosem készült és fogyott még annyi, mint 2023-ban

wurstrekord

    Közel annyi kolbász fogyott, mint autó.

    A második világháború után, Berlinben tűnt fel a currywurst, hamar Németország egyik legkedveltebb fast food-jává. Számtalan bódé, kioszk kínálja szinte mindenütt. A sült, gyakran felkarikázott (sertés)kolbászt curryvel és e-gyéb fűszerekkel, ízesített ketchuppal, paradicsomszósszal öntik nyakon és alaposan meg is szórják curryporral, leggyakrabban sült krumplival párosítva.
    A Volkswagen wolfsburgi gyárának dolgozói is szívesen fogyasztják ebédszünetben, olyannyira, hogy 1973 óta saját helyszíni húsüzemet tartanak fenn, hogy kiszolgálják az igényt. Mintegy 30 szakember gyártja a töméntelen mennyiségű kolbászt – melyeket az üzemi étkezdén, büféken túl az irodai dolgozók menzáin is felszolgálnak, sőt, a régió boltjaiban is ott van a hűtőpultokban az „Eredeti Volkswagen-alkatrész” feliratú műbélbe csomagolt termék
    A népszerűséget jól mutatja, hogy voltak évek, amikor ez volt a VW legjobban fogyó terméke, azaz több kolbászt készítettek és adtak el, mint autót.
    2023-ra ez ugyan nem igaz, de így is új rekordot döntött a VW kolbászgyártása: tavaly 8,33 millió darabbal érték el az új csúcsot – tudósított a német DPA hírügynökség. Ez 400 ezer darabos növekedés tavalyhoz képest. (Ösz-szevetésképp: a Volkswagen tavaly 9,24 millió autót értékesített globálisan.)

    Nagy lökést adott a kolbász fogyásának, hogy 2021-ben hot dog formájában is kínálni kezdték, a tavalyi eladá-sok közel negyedét ez a változat tette ki. Ami a korábbi éveket illet, 2020-ban és ’21-ben egyaránt körülbelül 6,5 millió VW-kolbász készült, míg 2019-ben 7 millió.
    2021 a hot dog-verzió mellett egy botrány kapcsán is emlékezetes év a kolbász sztorijában, ugyanis a korral va-ló haladás szellemében a wolfsburgi gyárban kizárólag az amúgy már 2010 óta párhuzamosan létező vegetáriá-nus változatot kezdték kínálni. Nagy volt a felháborodás, politikusok is felszólaltak, végül a szakszervezet nyomá-sára tavaly augusztus óta újra elérhető az eredeti, húsos kolbász, ugyanakkor aki arra vágyik, továbbra is kérheti a reformverziót.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.