Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Szenzáció: a Volkswagen ID. R az AMTS-en!
2022.05.22.
Újdonság a Volkswagenről

Szenzáció: a Volkswagen ID. R az AMTS-en!

Nem ez az első alkalom, hogy ritka tanulmányok és koncepciók jelenjenek meg hazánk legnagyobb éves autómustráján

AMTS - ID.R

    Az idei Automobil és Tuning Show különösen izgalmas lesz, hiszen a kiállításra érkezik a világ egyik legdurvább elektromos versenyautója is!

    Hazánk legnagyobb autókiállítása és show-ja, az AMTS idén május végén tér vissza a teljesen felújí-tott Hungexpo falai közé. A több mint 100.000 négyzetmétert elfoglaló járműipari ünnepre – a tuning autóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig – az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos drift verseny, off-road show és rengeteg program kíséri.

    A show felhozatalának egyik legkülönlegesebb darabja vitathatatlanul egy hazánkban és a környező országokban eddig soha nem látott, mindössze egyetlen példányban létező versenyautó, a Volkswa-gen ID.R! Az ID.R az ID-széria fejlesztése során született, minden porcikájában a Volkswagen csúcs-technológiáját viselve magán. A tisztán elektromos versenygép 670 lóerős és mindössze 2.25 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra!

    Az autó sorra döntötte meg az elmúlt években a híres versenypályák, szakaszok rekordjait:

- 2018 óta az ID. R a Pikes Peak International Hill Climb versenynek otthont adó coloradói hegyi pálya abszolút (azaz belső égésű autóknál is jobb időt futó) csúcstartója, az ID. R volt ráadásul az első autó, amely 8 percen belül teljesítette a szakaszt!
- 2019-ben a Nürburgring Nordschleife teljes szakaszán állított fel rekordot, 6 perc 5 másodperces ide-jével a legjobb elektromos autó által futott időt autózta Romain Dumas az ID. R volánja mögött, ezzel minden idők második legjobb eredményét érte el a pályán az ID. R-rel.
- Szintén 2019-ben a Goodwood Festival of Speed hill climb pályáján újabb pályarekordot ért el, 39,9 másodperces futamával nem csupán a valahova volt legjobb időt futotta Romain Dumas az ID. R-rel, hanem ez volt az első alkalom is, amikor egy autó 40 másodperc alatt teljesítette a szakaszt.
- 2020 -ban pályacsúcsot autózott az ID. R-rel Dieter Depping, aki a hannoveri Bilster Bergen állított fel új, abszolút csúcsot, 1:24.2-es idővel

    A gyártó elkötelezett híve az elektromobilitásnak. Nem titkolt céljuk, hogy 2050-re a Volkswagen Csoport teljes mértékben klímasemleges működésre álljon át, ennek pedig szerves része az elektro-mos autók arányának növelése. A tervek szerint 2030-ra a márka európai értékesítésének legalább 70 százalékát már tisztán elektromos autók fogják adni.

    A Volkswagen ID. R az idei Automobil és Tuning Show-n, a Hungexpo “E” pavilonjában, a márka saját standján kerül kiállításra május 27-29. között. Az első és talán az egyszeri alkalom, hogy hazánkban, több mint 1.000 autócsoda társaságában, élőben is megcsodálhassa a nagyközönség!

    Egy további nagy dobással is készül a VW az AMTS-re: egy új, tisztán elektromos modellel bővül a márka hazánkban elérhető modellpalettája, melynek bejelentésére – és persze az új modell bemutatá-sa – május 27-én pénteken, 11:30-kor kerül sor, szintén a márka standján.

Infók és online jegyvásárlás: www.amts.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.