Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új arcot kapott a VW Polo
2022.11.20.
Újdonság a Volkswagentól

Új arcot kapott a VW Polo

Brazíliában fejlesztették és ott fogják gyártani a Volkswagen Polo Track elnevezésű kisautót, amivel a legendás Gol-t váltják

PoloTrack

    Kifejezetten a dél-amerikai piacra fejlesztett típus volt a VW Gol, amelynek első generációjába még a Bogár elő-re beszerelt léghűtéses boxermotorját is belerakták alapmotorként. Ezt az autót tavasszal búcsúztatták el 42 éves pályafutás után, mert már nem érte meg a szigorodó biztonsági előírásokhoz igazítani a típust, ennek a helyére ke-rül a most bemutatott Polo Track a Taubate városában működő gyárban. A nálunk is ismert Polo továbbra is a kí-nálat része marad Dél-Amerikában, azt továbbra is a Sao Bernardo do Campo-ban lévő üzemben készítik.

    Egyrészt a felszereltséggel teszik olcsóbbá a Track változatot, hiszen még az opciós listán se szerepel az érin-tőképernyős fejegység vagy a tolatókamera, a klímáért is felárat kell fizetni, másfelől az a modellfrissítés előtti – nem LED-es – fényszórókat kapja, csak 15 colosak a felnik, egyszerű műanyag a műszerfal, nincsenek díszbeté-tek. Mivel az előírások megkövetelik, 4 légzsák és menetstabilizáló is van a fedélzeten, utóbbi rögtön XDS elektro-nikus differenciálzár-funkciót is ad.

    Fontos eltérés még a motor, a Polo Track egyedüliként az 1,0 literes szívómotorral (benzinnel 77, etanollal 84 LE) és 5 fokozatú kézi kapcsolású váltóval készül, míg a Polo-t az 1,0 literes turbómotor (benzinnel 109, etanollal 116 LE) hajtja 6 fokozatú automatikus váltó segítségével.

    A Polo Track bejelentésével együtt jelentették be a Gol Last Edition-t, amivel a legnépszerűbb brazil autót bú-csúztatják. A dél-amerikai formatervező-központ vezetője, José Carlos Pavone készítette el a sportos dekorációt, amivel az 1000 darabos limitált szériát megkülönböztetik a többi modelltől. A bemutató díszvendége Claudio Car-sughi újságíró volt, aki 1980-ban az első sajtótesztet írta a Gol-ról.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.