Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új hírek a Passat következő generációjáról
2023.02.12.
Újdonság a Volkswagentől

Új hírek a Passat következő generációjáról

A Volkswagen nem dobja el magától a Passat modellt a jövőben sem

passat2023

    A Volkswagen nem dobja el magától a Passat modellt a jövőben sem, sőt, még SUV átiratot sem csinál belőle. Lesznek viszont olyan alapvető változtatások, amikre eddig nem volt példa a típus történetében. Amikor a gyártók az egykor sikeres modelleket sorra lökik el maguktól, vagy passzírozzák be őket az SUV palettába, akkor az ember óvatosan teszi fel a kérdést, hogy vajon mit lép a Volkswagen, most hogy a jelenlegi Passat a modellciklusa legvé-gére ért.

    Gyári információ szivárogtatásokból ugyanis azt már tudni lehet, hogy még idén bemutatkozik a következő ge-neráció, ráadásul nem emelt hasmagassággal vagy tisztán elektromos hajtással, hanem még a régi értékeket kö-vetve. Persze, azért lesznek komoly változtatások is. Ilyen például, hogy a VW csak és kizárólag kombi kivitelben kínálja majd az autót, tehát a lépcsőshátú variáns ideje úgy néz ki, hogy tényleg lejárt. Persze, ez nem katasztrófa, hiszen a kombi a legésszerűbb döntés, ha nem éppen a divat diktál, hiszen ugyanannyi csomagot és embert képes elnyelni, mint egy SUV, csak éppen az alacsony építés miatt kisebb a légellenállása, ami nagyon fontos tényező a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás tekintetében.

    Az új Passat generáció a 2012-es bemutatása óta többször is korszerűsített MQB platformra épül és megerősí-tést nyert az is, hogy turbós benzines és dízel erőforrások adják majd a kínálat alapját, természetesen a már meg-szokott TSI és TDI megjelöléssel. Természetesen, a mai környezetvédelmi előírásoknak megfelelve ezeket mild hibrid rendszerekkel látják el, illetve a kínálat csúcsán már konnektoros hibrideket is találhatunk majd. Ezek az 1.5 TSI Evo2 erőforráson alapulnak majd és az elektromos motorral együtt nagyjából 270 lóerő leadására lesznek ké-pesek.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.