Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Újratervezés a Volkswagennél
2024.05.23.
Újdonság a Volkswagentől

Újratervezés a Volkswagennél

Szükség van több plug-in hibrid modellre is

neueplanung

    A Volkswagen - amely az ID elektromos autócsaládját a jövője kulcselemének tekintette - felismerte hogy a tisz-tán elektromos járműeladások mellett szükség van több plug-in hibrid modellre is. - jelentette az Autonews.
    A cég emellett úgy döntött, hogy nem von be újabb befektetőket akkumulátorgyártó üzletágába és elvetette egy 2 milliárd eurós németországi elektromos járműgyár építésének tervét is. A VW továbbra is jelentős mennyiség-ben értékesít belső égésű motorral rendelkező autókat, ami miatt várhatóan túllépi a kibocsátási kvótáit jövőre. Oliver Blume, a VW-csoport vezérigazgatója ennek kapcsán engedékenységet kért az európai szabályozó hatósá-goktól.

   Herbert Diess akkori vezérigazgató 2019-ben jelentette be, hogy a következő évtizedben akár 75 teljesen elektro-mos modellt is piacra dobnak. Diess szerint az autógyártóknak gyorsan kell váltaniuk az elektromos járművekre ahhoz, hogy fennmaradjanak. Bár a VW nem fordul el teljesen az elektromos autótól, új stratégiát alkalmaz. Part-nerségeket köt olyan vállalatokkal, mint a Xpeng és egy új EV-márkát tervez Kínában a fiatal vásárlók megnyerése érdekében. Az európai piacon olcsóbb EV-k fejlesztéséről tárgyal más gyártókkal is.

    Az EV-piac lassulása nem csak a VW-t érinti; Németország és Svédország csökkentette vagy megszüntette az e-lektromos autók támogatását. A Stellantis és Mercedes-Benz is intézkedéseket hozott költségcsökkentés céljá-ból, míg a BMW figyelmeztetett az EU terveinek potenciális negatív hatásaira.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.