Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 10 év, és nincs többé Volkswagen, ahogy ma ismerjük
2022.10.31.
Újdonság a Volkswagentól

10 év, és nincs többé Volkswagen, ahogy ma ismerjük

2033-tól felhagy a belső égésű motorok európai értékesítésével a Volkswagen

EVOnly2033

    Az eddig kommunikált 2035 körüli határidőt megszigorította, így már 2033-tól tisztán elektromos márkává válik Európában a Volkswagen, árulta el Thomas Schaefer, a cég igazgatója. A márka 2026-ig tíz új, tisztán elektromos típust készül bevezetni, köztük egy új belépőmodellt, amelyet 25 ezer euró (kb. 10 millió Ft) alatti áron szeretnének értékesíteni. Ez valójában nem egy, hanem két modell lesz: egy ferdehátú, amelyet várhatóan ID.1 néven hoznak forgalomba, és egy crossover, amit minden bizonnyal ID.2-nek fognak hívni.

    A bejelentéshez kapcsolódóan a VW vezetője megemlítette, hogy előrébb hozzák az ID.3 faceliftjét: a márka el-ső, kifejezetten elektromos autónak fejlesztett típusa már jövőre megújul. Komoly változásokat ígérnek a minőség, az anyaghasználat, valamint a rendszerstabilitás terén.

    A Volkswagen a jövőben gyártási rendszerét is újraszervezi, közös gyártósoron készíti az eltérő márkákhoz tar-tozó, de azonos platformra épülő típusait. Ettől az újítástól jelentős megtakarításokra számítanak.

    További újdonság, hogy a következő tíz év során a VW-csoport tömegmárkái megritkítják modellkínálatukat, és csak a legfontosabb típusokat hagyják meg a kínálatban. A váltás a VW, SEAT és Škoda márkákat, valamint a haszonjármű-üzletágat érinti. Szintén szabványosítani fogják a platformok között az akkumulátorok belső szerke-zetét, illetve formátumát.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.