Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A benzines Golf R meglepő teljesítménye...
2024.03.25.
Újdonság a Volkswagentől

A benzines Golf R meglepő teljesítménye...

Simán veri elektromos testvérét, a vadonatúj ID.3 GTX-et

golfgtr

    A legjobb gyorsulásra, a legnagyobb sebességre és az alacsony tömegre vágyók a VW régi vágású hot hatch modelljével járnak jobban.

    A Golf R legerősebb csúcsmodellje, a 333 lovas és 420 Nm nyomatékú 2 literes 4 hengeres turbómotorral és 7-fokozatú DSG automata váltóval szerelt Performance kivitel 4,6 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100-as tempóra.

    Az ID.3 GTX Performance javára írandó a bármikor instant rendelkezésre álló instant nyomaték és a váltó nélküli hajtáslánc, azonban a Golf R az összkerékhajtásnak köszönhetően könnyebben át tudja vinni az erejét az aszfalt-ra. Ugyancsak a benzines modell malmára hajtja a vizet az 1550 kilogrammos tömeg – az elektromos hot hatch nem kevesebb, mint 1950 kilogrammot nyom a mérlegen. Végsebesség fronton 200 vs. 270 km/h arányban a Golf R-nek áll a zászló.

    A Golf eggyel visszafogottabb verziója, az elsőkerék-hajtású GTI Clubsport a maga 300 lóerős motorjával és alig 1460 kilogrammos tömegével ugyanúgy 5,6 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, mint az ID.3 GTX.

    A Golf GTI Clubsport 16,4 millió forinton nyit Magyarországon, a Golf R 320 lovas és 4,7 másodperces 0–100-as gyorsulású alapmodelljét pedig 17,3 millió forintos alapáron jegyzik.

    A ID.3 GTX Performance árát egyelőre nem fedték fel. Mi bőven 25 millió forint feletti alapárra tippelnénk, hiszen az ID.3 204 lovas verziójának különböző kivitelei 18,2-22 millió forintos árcédulát virítanak.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.