Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A gyalogosok és a biciklisek biztonságát növeli a VW
2023.12.16.
Újdonság a Volkswagentől

A gyalogosok és a biciklisek biztonságát növeli a VW

A Volkswagen kilépésre figyelmeztető rendszerének legújabb generációja megelőz számos veszélyes helyzetet.

gyalogvédelem

    A rendszer felismeri például a kerékpárosokat, akik gyakran a legkiszolgáltatottabb úthasználók közé tartoznak. Az asszisztens emellett a vezető- és az első utasajtó mellett a hátsó ajtók környezetét is védi. Az új ID.7, az új Pas-sat és az új Tiguan alapfelszereltségként rendelkezik ezzel az asszisztensrendszerrel, míg az új Golfban, az ID.4-ben és az ID.5-ben opcionálisan elérhető.

    Az új ID.7 a rendszer legmagasabb specifikációjával van felszerelve. A figyelmeztető rendszer két hátsó radar-érzékelőn keresztül (balra és jobbra a lökhárítóban) szkenneli a Volkswagen mögötti területet, és még a kilincs működtetése előtt tájékoztatja az utasokat a veszélyről: ha valaki közeledik, első figyelmeztető szintként automa-tikusan kigyullad egy LED-lámpa a külső tükörben.

    Ha mégis megnyomják az egyik ajtónyitó gombot, az ajtó rövid időre nem nyílik ki. Ha az ajtó kinyílik, figyelmez-tető hangjelzés hallatszik. Az asszisztens rendszer továbbá a Volkswagen leparkolása és leállása után még há-rom percig aktív marad.
    Az új Passatban és az új Tiguanban a technológia az ID.7-hez hasonlóan működik - a rendszer a megfelelő kül-ső tükörben lévő LED-fényt használja arra, hogy a járműben ülőket tájékoztassa, ha egy közlekedő közeledik hátul-ról, még az ajtókilincs működtetése előtt. Ha mégis megmozdul egy kilincs, az ajtóban lévő hangszórón keresztül megszólal az akusztikus figyelmeztetés. Mivel mindkét modell mechanikus ajtózárral van felszerelve, az ID.7 kie-gészítő ajtónyitási késleltetési funkciója nem áll rendelkezésre.

    A rendszer opcionálisan elérhető az ID.4 és az ID.5 modellekben, ezekben az autókban majdnem ugyanúgy mű-ködik, mint az ID.7 esetében. Az egyetlen kivétel: ebben az esetben a külső tükörben lévő LED-lámpa csak veszély esetén kapcsol be, ha az utasok valamelyik kilincset működtetik. A többi figyelmeztető szint - a hangjelzés az adott ajtóban és az elektronikus nyitáskésleltetés - megegyezik az ID.7-es típuséval.

    Az első kiszállásra figyelmeztető rendszerrel ellátott Volkswagen a jelenlegi Golf volt. Itt a rendszer az ID.4 és ID.5 változatokhoz hasonlóan működik. A Passat és a Tiguan MQB típusokhoz hasonlóan a Golf is mechanikus ajtózárral van felszerelve, így a kiegészítő ajtónyitási késleltetés funkció nem áll rendelkezésre.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.