Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen ID.7 legújabb változatának hatótávja nagyobb a Budapest-München közötti távolságnál...
2024.06.23.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen ID.7 legújabb változatának hatótávja nagyobb a Budapest-München közötti távolságnál...

Konkrétan 709 kilométeres hatótávra képes az új elektromos VW

id7790km

    A közelmúltban volt szerencsénk alaposan letesztelni a Volkswagen ID.7-et, mely bruttó 82, nettó 77 kWh kapa-citású aksis szedán 613 kilométeres gyári hatótávjából a kellemes tavaszi hőmérséklet mellett nekünk mintegy 560 kilométert sikerült hozni a gyakorlatban. Most itt a megnövelt hatótávú új verzió, a szedán és kombi változat-ban egyaránt kapható Pro S.

    Az újdonságba ugyanaz a bruttó 91, nettó 86 kWh kapacitású akkumulátor kerül, mint a 340 lóerős duplamoto-ros összkerekes GTX csúcsmodellbe.
    A szedán WLTP-szabvány szerinti hatótávja nem kevesebb, mint 709 kilométer, a kombi pedig egy töltéssel elvi-leg maximum 690 kilométert képes megtenni (GTX: 585-595 kilométer). Ez nagyobb, mint például a Budapest-München távolság, egy ilyen út azonban vélhetően továbbra sem tehető meg egy teljes töltéssel, ugyanis autópá-lyán közlekedve jelentősen megnő a fogyasztás.
    Szerencsére adott a gyorstöltési lehetőség, 200 kW-os DC-töltővel ideális esetben akár 26 perc alatt letudható egy 10-80 százalékos procedúra.

    A hátsókerék-hajtású ID.7 Pro S 19 százalékos helyi adót tartalmazó német alapára 58 985 euró (23,2 millió Ft.), a praktikusabb kialakítású ID.7 Tourer Pro S pedig alaphangon 59 785 euróba (23,5 millió forint) kerül.

A kisebb aksis alapmodell magyarországi indulóára cikkünk írásakor 23,5 millió forint.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.