Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Éves szinten 130.000 ID. Buzz!
2022.06.26.
Újdonság a Volkswagenről

Éves szinten 130.000 ID. Buzz!

Merész tervek Hannoverben...

130000idbuzz

   A Volkswagen Haszonjárművek becslései szerint 15 000 ID. Buzzt és ID. Buzz Cargót gyárt 2022-ben a fő üzemében. Az ID. Buzz és ID. Buzz Cargo gyártása a hónap elején kezdődött meg a Volkswa-gen Haszonjárművek németországi, hannoveri gyárában, most pedig a cég érdekes gyártási számo-kat közölt.

    A 2022-es év folyamán a vállalat azt tervezi, hogy a napi 810 járműről 900-ra növeli a gyár napi ter-melését (ID. Buzz, ID. Buzz Cargo, Multivan és T6.1 együttesen) és összesen mintegy 15 000 ID. Buzz modellt gyártana 2022-ben. A jövőben a tervek szerint a VWCV fő üzemében évente akár 130 000 db-ot is gyártanának.
    Úgy tűnik, hogy a szám összhangban van a Volkswagen vezetőinek korábbi éves értékesítési becs-léseivel. Még márciusban Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezetője azt mondta, hogy az autógyártó évente mintegy 120 000 darabot szeretne értékesíteni világszerte.

    Az ID. Buzz sorozatgyártásának megkezdésével a VWCV hannoveri üzeme Zwickau és Drezda után a harmadik németországi gyártási helyszín az ID. család járművei számára.

    A VW szerint a hannoveri üzemben mintegy 4000 alkalmazottat képeztek ki az ID. Buzz gyártására, miközben a Multivan és a T6.1 furgonok összeszerelését is végzik - mindhárom, három különböző platformon alapuló jármű részben ugyanazon a gyártósoron készül. A karosszériaépítéshez az ID. Buzz gyártása során az autógyártó megjegyzi, hogy a T6.1-hez képest 15 százalékkal növelte az auto-matizáltsági fokot, amely így elérte a 92 százalékot.

    A Volkswagen azt is elárulja, hogy az ID. Buzz alkatrészei honnan származnak. A teljes első és hát-só tengelyt az ID. Buzz és az ID. Buzz Cargo teljes tengelye a Volkswagen Group Components közeli, barsinghauseni gyárából érkezik, amely az MEB platformhoz motorházakat is szállít.

    További ID. Buzz-alkatrészeket Kasselből (elektromos meghajtás) és Salzgitterből (az MEB elektro-mos meghajtásának rotorja és állórészegysége) szállítanak. A Volkswagen Group Components vállal-ja, hogy csak a németországi telephelyek villamosításába 2026-ig mintegy 2,3 milliárd eurót fektet be, ami az összes beruházás jóval több mint fele.

    Az ID. Buzz és ID. Buzz Cargo járművek első kiszállítására idén ősszel kerül sor az európai ügyfelek számára.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.