Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Akkumulátorgyár készül a VW számára
2024.04.25.
Újdonság a Volkswagentől

Akkumulátorgyár készül a VW számára

A Hyundai Mobis megkezdte egy spanyolországi üzem építését

hyunwagen

    A Hyundai Mobis megkezdte egy spanyolországi üzem építését, amely akkumulátorrendszereket gyárt a Volks-wagen Csoport számára. A navarrai üzem a tervek szerint 2026-ban kezdi meg működését és évente akár 360.000 akkumulátorrendszert fog szállítani a VW jövőbeli elektromos kisautói számára, amelyeket a 14 kilométerre lévő pamplonai gyárban fognak gyártani.

    Tavaly augusztusban a beszállító Hyundai Mobis bejelentette, hogy a Volkswagen jelentős megrendelést kapott a spanyolországi akkumulátorgyártásra. Most egy új akkumulátorgyár alapkőletételére került sor María Chivite, Navarra tartomány kormányzója és Sebastian Marco, Noain település polgármestere jelenlétében. A dél-koreai vál-lalat célja, hogy az üzemben 2026-ban megkezdődjön a tömegtermelés. Ennek érdekében a Hyundai Mobis mint-egy 120 millió eurót fektet be a telephelybe. Ezután évi 360.000 akkumulátorrendszert építenek be a Skoda Epiq kis SUV-ba és a VW ID.2 X-be, amelyeket várhatóan 2026-tól a VW közeli, pamplonai üzemében szerelnek majd össze.

    A spanyol gyár területe mintegy 150.000 négyzetméter, ami 21 futballpálya méretének felel meg. Az épületek területe 50.000 négyzetméter. A Hyundai Mobis tervei szerint az üzemben évente akár 360 000 akkumulátorrend-szert is gyártanak majd.

    A VW jelenleg a két kisautó, a VW ID.2 és a Cupra Raval számára építi saját akkumulátor-összeszerelő sorát, amelyeket a Seat Martorellben gyárt. A Hyundai Mobis rendszereit tehát a négy közelgő spanyolországi elektro-mos modell közül csak kettőhöz szánják. A cellák minden esetben a PowerCo Sagunt-i gyárából származnak majd, amely jelenleg Valencia közelében épül – írja az electrive.com.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.