Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Folyamatban a VW költségcsökkentési tervének megvalósítása
2023.10.18.
Újdonság a Volkswagentől

Folyamatban a VW költségcsökkentési tervének megvalósítása

10 milliárd euró értékű program

vw ktzsg csökk.

    A VW júniusban jelentette be, hogy októberre olyan intézkedéseket fog kidolgozni, amikkel 2026-ra árbevétela-rányos jövedelmezőségét 6,5 százalékra tudja növelni. Bennfentesek szerint azonban a munkavállalói képviselet-tel először csak október elején ültek tárgyalóasztalhoz és jelenleg várhatóan év végére sikerül megállapodásra jut-ni az intézkedésekről.

    A VW Csoport névadó márkájánál a fix költségek mérséklésére és a termelékenység növelésére törekednek. A költségcsökkentés részeként kevesebb nagy volumenű modellt hagynának a kínálatban, és átrendeznék a VW, a Seat, Cupra és Škoda típusok gyártását.

    A VW konszern más márkái szintén költségcsökkentés elébe néznek úgynevezett „teljesítményjavító programok” implementálása által.
    A költségek megvágásához a VW-nek az üzemi tanács jóváhagyását is meg kell kapnia. A munkavállalói képvi-selet a felügyelőbizottság székeinek felét birtokolja a német törvényeknek megfelelően. A Reuters-nek nyilatkozva az üzemi tanács szóvivője megerősítette, hogy sor került az első tárgyalásra, amit úgy jellemzett, hogy „az csupán a kezdet volt.” A szóvivő hozzátette, hogy nem fognak belemenni a kollektívszerződések módosításába vagy mun-kahelyek megszüntetésébe.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.