Újdonság a Volkswagenről
2021.10.01.

Golf R Variant: a legerősebb és legdinamikusabb Golf kombi

Rendkívüli agilitás teljeskörű mindennapos használhatóság mellett
GolfRVar

    Az R-Performance kerekenkénti forgatónyomaték-szabályzással (Torque Vectoring) kiegészített 4MOTION összkerékhajtásával a sportkombi pontosan tudja, hogyan kell meggyőző menetteljesít-ménnyel szolgálni.
    Akárcsak a kompakt Golf R, a Golf R Variant is a hátsó kerekek R-Performance kerekenkénti forga-tónyomaték-szabályzásával (Torque Vectoring) kiegészített 4MOTION összkerékhajtással készül, amely a hátsó tengelyre épített új differenciálmű-egység segítségével nem csak az első és a hátsó tengely között osztja el igény szerint a forgatónyomatékot, hanem a hátsó kerekek között is.
   Még "R-specifikus" sportfutóműve, illetve annak sportos hangolása következtében sem szorul hát-térbe a Golf R Variant mindennapos használhatósága. A „Comfort” módusz például az alapkivitel négy üzemmódjának egyikeként – a motor, a sebességváltó, a lengéscsillapítók, a kormányzás és az R-Performance kerekenkénti forgatónyomaték-szabályzás (Torque Vectoring) paraméterein keresztül – a lehető legszínvonalasabb kényelemre összpontosít.

    A dinamikus kombi tágas térkínálatával is meggyőzőnek bizonyul. A Golf R Variant a Golf ferdehátú változatához képest 58 milliméterrel hosszabb tengelytávja a belső térkínálat előnyére szolgál, különö-sen a hátul utazók élvezhetnek nagyobb méreteket. A csomagtartó térfogata a második üléssor lehaj-tásával és a tetőig pakolva akár 1642 literre is bővíthető. Extraként elektromosan kihajtható vonófej egészítheti ki a Golf R Variant – a mindennapok nagyteljesítményű kombijaként kínált - felszereltsé-gét.