Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Hatalmas újítással érkezik a Volkswagen
2024.01.14.
Újdonság a Volkswagentől

Hatalmas újítással érkezik a Volkswagen

Hamarosan ChatGPT érkezik az autókba

chatgpt

    A Volkswagen zöld jelzést adott a ChatGPT-nek. Az autógyártó az első tömegpiaci szereplő, amely kifejezetten kommunikációs célú mesterséges intelligenciával szereli fel autóját.
    A ChatGPT autóipari felhasználásra optimalizált verziója, a "Cerence Chat Pro" egy már létező fedélzeti funkciót: az IDA hangvezérelt virtuális asszisztenst teszi még okosabbá. A rendszer már most is alkalmas arra, hogy az alapvető rendszerek – pl. klíma, audio, navigáció – vezérlésén túl választ adjon egyszerűbb kérdéseinkre. A bőví-tést követően ez utóbbi szolgáltatás terén várható jelentős fejlődés, a kérdések értelmezése terén éppúgy, mint az adott válaszok pontossága és nyelvi igényessége terén.

    A chatbot nem változtatja meg a kezelőfelületet: azt ugyanis a már ismert Volkswagen-rendszer, az IDA mögé telepítik. A vezető ezzel kommunikál, és amennyiben az autó nem képes megfelelően reagálni, észrevétlenül to-vábbítja a kérdést a háttérben megbúvó Cerence Chat Pro rendszernek (amely a ChatGPT mellett számos egyéb mesterségesintelligencia-alapú funkciót tömörít), majd az onnan kapott megoldást a szokásos csatornákon (azaz a VW sztenderd géphangján) közli a vezetővel. Ez a megoldás egyben arra is garancia, hogy a mesterséges intel-ligencia ne férjen hozzá az autó saját rendszereihez. A feladatok végrehajtásához szükséges információkat a fel-dolgozást követően azonnal törlik az AI agyából – ez a személyes adatok védelme miatt éppúgy fontos, mint az esetleges kibertámadások kivédése szempontjából.

    A mesterséges intelligenciát a VW legújabb generációs infotainment-rendszerébe integrálják. Első körben az ID modellcsalád tagjai (ID.7, ID.4, ID.5, ID.3), valamint az új Tiguan, Passat és Golf típusok kapják azt meg. A piaci be-vezetés 2024 második negyedévében várható.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.