Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kevés autó annyira félelmetes 250-nel...
2023.11.12.
Újdonság a Volkswagentől

Kevés autó annyira félelmetes 250-nel...

...mint ez az apró VW Lupo

lupo250nel

    A Volkswagen Lupo egy városi miniautó, amit kifejezetten a takarékosságra terveztek. Ez persze nem gátolja meg az eszement tuningra vállalkozó autósokat egy 360 lóerős motor beszerelésében.

    A legvérmesebb gyári kivitel az 1,6 literes motorral szerelt GTI 125 lóerővel. Már ez is elég ahhoz, hogy félelem-mel vegyes vigyor üljön ki a sofőr arcára, hiszen a gyorsulás egész jó 7,8 mp százig, a végsebesség pedig hajszál-lal 200 km/óra felett van.

    Van értelme ennél több lóerőnek egy ekkora autóban? A videón szereplő darab építői szerint van, ezért egy kétli-teres TSI turbómotort pakoltak az apróságba, 360 lóerővel. Így a gyorsulást a kerékméret és az első futómű hatá-rozza meg, valószínűleg ezek adják a 6 másodperces 0–100 km/órás értéket, a motor többre is képes lenne ebben a testben. A végsebesség pedig 270 km/óra, ami istenkísértés, nem véletlenül került beépítésre egy bukókeret, ahogy ez az autó kétszáz felett bakkecskézik a német autópályán, az nem ad okot a nyugalomra.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.