Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Már rendelhető itthon a Volkswagen Taigo!
2021.12.12.
Újdonság a Volkswagenről

Már rendelhető itthon a Volkswagen Taigo!

A Polo és a T-Cross mellé érkezik a Taigo, egy kupés hátú városi crossover

TaigoStart

    A Volkswagen egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti az MQB platformon alapuló kompakt, fronthajtású modelljeinek sorát. A Taigo alapfelszereltségként LED-es fényszórókkal, digitális műszerfallal és a legújabb generációs infotainment rendszerrel érkezik.

    Az európai Taigo formatervét erőteljes arányok jellemzik. Különösen szembetűnő a kupé-szerű sziluett, az erősen előreugró C-oszloppal. A magasabb járműosztályok SUV-kupéitól inspirálva, ez teszi a modellt egyedivé a szegmensében. Az oldalnézetre is nagyon pontos és éles vonalak jellem-zők, amelyek a nagyméretű kerekekkel és a hangsúlyos kerékjárati ívekkel együtt erősítik a Taigo crossover jellegét.
    Az új 4,26 méter hosszú SUV-kupéja elsősorban a trendimádó, dizájnorientált fiatal és fiatalos vásárlókat, valamint az aktív életmódot folytatókat célozza meg. A csomagtér térfogata tekintélyes 438 liter. Ez azt jelenti, hogy az új Taigo kupészerű sziluettje ellenére majdnem annyi tárolóhelyet kínál, mint a T-Cross tologatható hátsó ülésekkel (385-455 liter).

    A Style felszereltségi szinttől kezdve a Taigo szériában tartalmazza az új IQ.LIGHT LED-mátrix fény-szórókat a megvilágított hűtőrács keresztléccel együtt. Így stílusában kapcsolatot teremt a Volkswa-gen ID. modelljeivel, valamint az új Golf, Arteon, Tiguan Allspace és Polo modellekkel, amelyek rendel-kez(het)nek ezzel a jellegzetes LED-es fénycsíkkal. A feltűnő, hátul végigfutó fénycsík a jármű széles-ségét és karakterét hangsúlyozza.

    Az infotainment rendszerek a Modular Infotainment Building Kit (MIB3) legújabb generációján ala-pulnak, beleértve az online vezérlőegységet (eSIM) és az App-Connect Wireless-t (a felszereltségi spe-cifikációtól függően). Az opcionális Climatronic klímaberendezés érintőképernyős kezelőfelületével il-leszkedik a nagyméretű kijelző modern megjelenéséhez. A kezelőpanel érintésérzékeny kezelőszervek-kel és csúszkákkal rendelkezik, akárcsak a Volkswagen nagyobb modelljeiben.

    Az új crossover a vezetői asszisztensek tekintetében is nagyon közel áll a Volkswagen magasabb szegmensbeli modelljeihez. Fedélzetén opcionálisan elérhető az IQ.DRIVE Travel Assist. Itt az új pre-diktív távolságtartó automatika és a sávtartó asszisztens más elemekkel egy új rendszerré egyesül, amely 210 km/órás sebességig lehetővé teszi a félautomatizált vezetést. Ebben az esetben a multi-funkciós kormánykerék kapacitív felületekkel van szerelve. Egyébként minden Taigóban alapáras a "Front Assist" környezetfigyelő rendszer, beleértve a városi vészfékezési funkciót és a sávtartó asz-szisztenst.

    A Volkswagen minden modellsorozatban újratervezte a felszereltségi sorokat, és a nagyobb átte-kinthetőség érdekében racionalizálta azokat. A legtöbb vásárló által kedvelt funkciók, mint például a LED fényszórók és a Digital Cockpit mostantól szériafelszereltségként szerepelnek a Taigóban – aho-gyan az új Polóban is. A Volkswagen új felszereltségi mátrixa alapján az egyes komponensek közötti esetleges választási konfliktusok gyakorlatilag megszűntek. Ezáltal a kínálat sokkal áttekinthetőbbé vált. A Taigo jelenleg háromféle felszereltséggel konfigurálható, Life, Style és R-Line struktúra szerint.

    Az új Taigo nyolc színben kerül forgalomba. A mélyfekete kivételével valamennyi kombinálható kont-rasztos fekete tetővel, amely a Roof Pack opcióként választható. A kerékméret a kiválasztott felsze-reltségi vonaltól függ, és 16 és 18 col között változik. A számos opció között megtalálható a nagymé-retű panorámatető, a Digital Cockpit Pro 10,25″-os kijelzővel, az ArtVelour üléshuzatok, a hangvezérlés, az R-Line modellhez tartozó Black Style dizájncsomag és a 300 wattos, 6 hangszórós „beats” hang-rendszer.

    A Taigo háromféle TSI turbómotorral konfigurálható, 95, 110 és 150 lóerős teljesítménnyel. A maxi-mális sebesség 183, 191 és 212 km/óra. A sebességváltás a motortól függően kézzel, 5/6-fokozatú kézi sebességváltóval vagy 7-fokozatú duplakuplungos sebességváltóval történik.


   

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.