Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Még csak most pörgeti fel magát a Volkswagen
2024.04.30.
Újdonság a Volkswagentől

Még csak most pörgeti fel magát a Volkswagen

Harminc új modell bevezetésére készül az autógyártó.

30new

    Arno Antlitz pénzügyi vezérigazgató szerint számítani lehetett rá, hogy lassan indul be a 2024-es év a VW háza táján. A márciusban megugró megrendelésszámok azonban fordulatot hozhatnak, amelynek számszerűsíthető hatásai a második negyedéves beszámolóban minden bizonnyal megmutatkoznak majd. Utána pedig az év hátra-lévő részében végig magas fordulatszámon pöröghet a Volkswagen, ha másért nem, hát azért, mert a VW csoport valamennyi márkájánál összesen 30 új modellt vezetnek be.

    A VW a múlt héten arról értesítette befektetőit, hogy az évtized végéig stabilan megtarthatja a piaci részesedé-sét, annak ellenére, hogy milyen komoly árháború alakult ki az elektromos járművek piacán. A rendelések az EV-szegmensben elég biztatók, az első negyedéves állomány kétszerese már a 2023-as év első három hónapjának. .

    Az év első három hónapjában az üzemi profit (EBIT) 4,6 milliárd euró lett, összhangban az LSEG konszenzussal, de 20 százalékkal a 2023-as érték alatt. Az időszak árbevétele 1 százalékkal 75,5 milliárd euróra csökkent, itt ala-csonyabbra: 74,2 milliárd euróra számítottak az elemzők. A járműeladások volumene 2 százalékkal maradt el a bázistól, összesen 2,1 millió darab gépkocsit sikerült értékesíteni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.