Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Mégsem pusztul ki a VW Golf
2022.11.20.
Újdonság a Volkswagentól

Mégsem pusztul ki a VW Golf

Már az ID.3 első képei után felmerült a kérdés, hogy a jövőben leváltja-e majd a hagyományos Golfot a tisztán elektromos kompakt...

golf8marad

    Bár a nyolcadik generációval többen temetni kezdték a nevet, a Volkswagen operatív vezérigazgatója, Thomas Schäfer az Autocarnak adott nyilatkozata alapján nincs ok az aggodalomra. Schäfer az LA Auto Show-n árulta el, hogy mindkét név megmarad, nem zárják ki egymást: a Golf (és a GTI is) ikonikus márkanév, bolondok lennének sutba dobni, ugyanakkor mára az ID sorozatnevet is sikerült elültetni a köztudatban. Bár az elektromos sorozat nevezéktana a számokra épít, Schäfer az ID Buzzt hozta ellenpéldának, szerinte semmi akadálya az ID Golf név-nek: "Kitartunk az ID logikája mellett, de az ikonikus modellek [rendes] nevet fognak viselni."
    Fontosabb kérdés, hogy megfér-e egymás mellett két ennyire hasonló modell a Volkswagen kínálatában, ha már a hajtás sem fogja őket megkülönböztetni egymástól. A válasz egyértelmű igen volt, Schäfer szerint az ID.3-at ele-ve nem a Golf utódjának szánták, méretben sokkal közelebb áll a Golf Plushoz. Ezek alapján a jövőbeli elektromos Golf-utód az ID.3 és a városi kisautónak szánt ID.2 közé érkezhet, a név tehát semmiképp sem fog eltűnni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.