Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Norvégia 2024-től: csak EV
2022.08.25.
Újdonság a Volkswagenről

Norvégia 2024-től: csak EV

2024-től a Volkswagen csak elektromos járműveket exportál Norvágiába

Norg2024EV

    Hagyományosan Norvágiában a legmagasabb az elektromos autók eladási aránya, azaz a tavalyi évben a skandináv országban az eladott autók 64,5 százaléka tisztán elektromos volt.

    Az elmúlt 10 évben jelentős összegeket fektettek be a megújuló energiákba és az elektromos jármű-vek töltési infrastruktúrájába. A helyi kormány igyekszik ösztönözni azokat, akik villanyautót vennének: például adókedvezménnyel és buszsávban, illetve a taxisávban való vezetés lehetőségével Általános-ságban elmondható, hogy Norvégiában sokkal jobban megéri egy teljesen elektromos autót vásárolni, mint egy benzines, hibrid vagy dízelmotoros járművet.

    2022 első felében Norvégiában a legkelendőbb elektromos autó a Tesla Model Y volt . Ezt szorosan követte a Volkswagen ID.4 és a Skoda Enyaq. Érdekes módon a Tesla Model 3 eladásai jelentősen csökkentek a skandináv országban – valószínűleg az új versenytársak érkezése és a Tesla Model Y európai piacra dobása miatt.

    A Volkswagen amúgy az ID.4 mellett ID.3-ast és ID.5-öst is kínál Norvégiában. A kereslet óriási az elektromos Volkswagenek iránt, ami az új generációs modellek - mint például az ID Buzz - érkezésével tovább nőhet. Ezért döntött úgy a Volkswagen, hogy felesleges benzines vagy dízel modelleket kínálni-uk az országban, hiszen várhatóan a kutyának sem kellenének. Így 2024-től már csak villanyautókat fog forgalmazni a VW Norvégiában.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.