Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Óvatos tervekkel állt elő a Volkswagen
2024.03.18.
Újdonság a Volkswagentől

Óvatos tervekkel állt elő a Volkswagen

A nehéz gazdasági körülmények és az erős piaci verseny ellenére 3 százalékos növekedést vár autóeladásaiban az idén

nextbusinessyear

    A Volkswagen a nehéz gazdasági körülmények és az erős piaci verseny ellenére 3 százalékos növekedést vár autóeladásaiban idén, ami jóval alacsonyabb, mint a 2023-as növekedés. A vállalat mindenesetre optimizmussal tekint a következő évre, miközben nagyszabású új modellbemutatókra és a nyugat-európai piac élénkülésére számít - írja a Reuters.
    A Volkswagen a jelenlegi gazdasági környezetben és a fokozódó piaci verseny ellenére 3%-os növekedést prog-nosztizál az autóeladások terén az idei évre. Ez az előrejelzés jelentősen alacsonyabb, mint a 2023-as év során el-ért 12%-os növekedés, amikor a cég 9,24 millió járművet szállított ki.

    Arno Antlitz, a Volkswagen pénzügyi vezetője szerint bár az általános gazdasági helyzet továbbra is kihívások-kal teli, a vállalat optimista a 2024-es évvel kapcsolatban. A cég kiemelte, hogy az új modellek, köztük a teljesen elektromos járművek iránti kereslet növekedése várható Nyugat-Európában. A Volkswagen nemrégiben bemutatta az elektromos ID.7 modellt és tervezi további 30 új modell piacra dobását 2024 folyamán.

    A vállalat közleménye szerint a siker fenntartása érdekében az új járművek piacra dobására és a költségek csökkentésére összpontosítanak majd, különös figyelmet fordítanak az észak-amerikai operáció nyereséges növe-kedésére. Ezenfelül bejelentették, hogy a VW márka adminisztratív személyzeti költségeinek ötödével való csök-kentését tervezik, elbocsátások nélkül.

    A Volkswagen befektetői nem reagáltak túl hevesen a friss bejelentésekre, jelenleg 0,5 százalékos mínuszban van az árfolyam.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.