Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Platós Golf V10-es motorral jöhet?
2024.01.14.
Újdonság a Volkswagentől

Platós Golf V10-es motorral jöhet?

Nem hétköznapi építést villantottak december elején az esseni tuningparádén

platós

    A németországi JP Performance tuningcsapat az idei Esseni Autószalonon egy szokatlan Volkswagen Golf Mk III-at mutatott be V10-es motorral, „platós” kivitelben. A csapat lemondott az eredeti alvázról, és úgy döntöttek, hogy teljesen egyedi térvázat készítenek.

    A hajtáslánchoz az Audi R8-ból származó 5,2 literes, V10-es motort használták. A motorcsere mellett a csapat az R8-ból származó sebességváltót, kardántengelyt és kormányművet is felhasználta. Egy gyönyörű kipufogó és brutális szívósor is növeli a vizuális hatást.

    Az Audi R8 V10-es motorja 550 lóerős. A Győrött, kézzel készülő motor különlegessége, hogy a közvetlen be-fecskendezést szívótorok-befecskendezéssel kombinálja, részterhelésen pedig soros öthengeres üzemben fut az erőforrás.

    Az orr, az ajtók és a többi karosszériaelem az eredeti Golfból származik, de alaposan kiszélesítették a karosszé-riát. A pasztell mentazöld szín egyszerűen baba, míg a csőváz látható részeit élénk rózsaszínre festették. A pro-jekt már elkészült, de az autó hangolása még folyamatban van, így pontos teljesítmény- és gyorsulási adatokkal még nem szolgálhatnak az építők.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.