Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Puhán érkezik a felfrissített ID.3-as
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Puhán érkezik a felfrissített ID.3-as

Az európai piacra szánt Volkswagen ID.3-asnál megújult az első lökhárít, és már puha felületekkel lehet találkozni az utastérben

puhaid3

    Majdnem olyan sokáig tartott a Volkswagen ID.3 frissítés bemutatója, mint magának a típusnak – a 2016-os tanulmányt 2019-ben követte a szériaváltozat –, hiszen már tavaly december elején közreadták a gyári rajzokat a változásokról, de csak most érkeztek meg a hivatalos fényképek a 2024-es modellről, amely csak 2023. utolsó ne-gyedévében kerül az utcákra. Módosították és aktív takaróval látták el az első lökhárítóban lévő légbeömlőt, az első fedélről eltüntették a szélvédő tövében lévő fekete csíkot, és két mélyedést is kialakítottak az oldalán. Hátul nem változott ugyan a lámpa formája, de újdonság, hogy már a csomagtérfedélen lévő rész is világít, dinamikus az irányjelző.

    Az utastérben nagyobb méretű könyöklők, puha felületek növelik a komfortot, az "Artvelours Ec"o műbőr 71%-ban újrahaszosított forrásból készül, a középső szellőzőnyílás közepén ott az emlékeztető, hogy ID.3-asban ülünk. Alapvetően nem változott a kormány mögötti digitális műszeregység, a központi érintőképernyő már 12 colos kép-átlójú, a "HeadUp" kijelző a korábbinál nagyobb felületet használ. Leegyszerűsítették a menürendszert, az ügyfél-visszajelzések alapján javítottak az egyes funkciókon, és amennyiben a töltő kompatibilis, a hosszú utazásoknál az autó előre képes lefoglalni magának a töltőpontot a betervezett villámtöltéshez. Továbbfejlesztették a vezető-támogató rendszerek tudását, van memóriából ismételt parkolás, a V2X kommunikáció jóvoltából a veszélyhely-zetre (baleset történik, bekapcsol a menetstabilizáló, stb.) 800 méteres körben figyelmezteti a többi járművet a felfrissített VW ID.3.

    Műszaki oldalról megszűnik az eddigi alapmotor, tehát már csak a 204 lóerős hátsó hajtómotorral adják a tí-pust, az akkumulátor 58 vagy 77 kWh kapacitású lehet, ahogy eddig – változatlan a 426 és 546 km-es hatótávol-ság.

    A VW tervei között szerepel egy kisebb kapacitású akkumulátorral szerelt olcsóbb változat is. Az alap akkumu-látornál 120 kW, a nagyobbnál 170 kW a maximális töltési teljesítmény, újdonság, hogy a fedélzeti töltő már kétirá-nyú, azaz a megfelelő adapterrel készülékek üzemeltetésére is képes a 2024-es Volkswagen ID.3.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.