Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Restomod VW Type 2
2023.05.16.
Újdonság a Volkswagentől

Restomod VW Type 2

300 lóerős villanymotorral a klasszikus kisbusz

restomodvw

    Egy amerikai vállalkozás nem csak felújítja, de különlegesen berendezi, és 300 lóerős villanymotorral is felszere-li a Volkswagen klasszikus kisbuszát. A restomod, azaz az öreg autók esztétikumát modern tartalommal kombi-náló régi-új járgányok egyre divatosabbak. Ezeken belül is különösen erős az elektromossá átalakított veteránok mezőnye, mivel ezek helyi emissziótól mentesen használhatók, így elvileg örök időkig élvezhetjük vezetésüket.   
    Így tesz a kaliforniai Kindred Motorworks is, kínálatuk legszebb – és legdrágább – darabja egy első generációs (1967 előtt gyártott) Volkswagen Type 2.
    Miután a vázszerkezetet megerősítették és a karosszériát teljesen felújították, állítható rugóstagokkal szerelt, független felfüggesztést és négytárcsás fékrendszert szerelnek alá. A korrózió-védelem és a zajcsillapítás egya-ránt nagyságrendekkel javult.
    Az eredti motor helyére 299 lóerős villanymotor kerül, amelyet egy 74 kWh kapacitású akkumulátor táplál. A ha-tótávolság valahol 320 kilométer körül alakul. Az elektromos rendszert eleve úgy tervezték, hogy támogassa a 240V-os hálózatot, azaz Európában is forgalmazhassák.

    A kormánymű modern fogasléces, szervós egység, az erőátvitel irányváltójába a regeneratív fékerőt szabályozó kapcsolót építettek be. A lámpák LED-esek. A belső térben egyedi bőrkárpitozást, fűthető üléseket, modern három-pontos automata biztonsági öveket kapunk. Az autóhoz rengeteg minden rendelhető, az eltolható vászontetőtől a tolatókameráig, az érintőképenyős, okostelefon-integrációs multimédiás rendszertől a hangulatvilágításig.

 Az egyedi túrabusz-kialakítás feláras tétel, az állítható asztalka, a bőr sarokkanapé, a kutyaitató tálka és a 180°-ban hátrafordítható utasülés eléggé specifikus igényeket elégít ki.Másfelől viszont nem volna mégsem baj, ha ezen különleges opciók mind benne lennének a vételárban, az ugyanis eléggé borsos: 199 ezer dollárnál, azaz kb. 68 millió forintnál indul. A gyártás 2024-ben kezdődik – legalábbis a tervek szerint.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.