Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Spanyolország történetének legnagyobb ipari beruházása a VW jóvoltából!
2022.05.22.
Újdonság a Volkswagenről

Spanyolország történetének legnagyobb ipari beruházása a VW jóvoltából!

Tízmilliárd eurót mozgatna meg Spanyolország villamosítására a Volkswagen Csoport és a SEAT S.A.

Spanyol akksi...

    2023 első negyedévében veszi kezdetét az első spanyolországi akkumulátor-gigagyár (Gigafactory) építése, amely több mint 3000 új munkahelyet teremt. Az Iberdrolával kötött megállapodás értelmé-ben a gigagyárat zöld energiával ellátó napelempark is létesül

    A PERTE VEC kedvező elbírálása esetén, a „Future: Fast Forward” projektbeli partnereivel közösen tízmilliárd eurót tervez mobilizálni a Volkswagen Csoport és a SEAT S.A. – jelentette be május 5-én Herbert Diess, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának elnöke, aki Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke, Ximo Puig, a Valenciai Generalitat elnöke, Wayne Griffiths, a SEAT S.A. elnöke, vala-mint Thomas Schmall, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja, műszaki igazgató, egyben a SEAT S.A. igazgatótanácsának elnöke társaságában kereste fel a Parc Sagunt II helyszínét.

    „Ez a tízmilliárd eurós beruházás villamosítja Spanyolországot, Európa második legnagyobb autó-gyártóját. Akkumulátor-gigagyárat létesítünk Saguntóban, ezzel elektromos járművek gyártását teszs-zük lehetővé Martorell és Pamplona üzemeiben, illetve átfogó beszállítói ökoszisztémát építünk ki. Ez Spanyolország eddigi legnagyobb ipari beruházása” – hangsúlyozta Herbert Diess, a Volkswagen Cso-port igazgatótanácsának elnöke.

    A gigagyár éves termelési kapacitása a 40 gigawattórát is elérheti, a teljes cellamennyiséget Marto-rell és Pamplona üzemei használják fel, 2030-ra pedig a tervek szerint már több mint 3000 munkatár-sat foglalkoztat és 200 hektáron működik majd. A gigagyár építése 2023 első negyedévében, a terme-lés pedig 2026-ban veszi kezdetét.

   „A saguntói akkumulátorgyár 200 hektáron terül majd el, a harmadikként azon hat gigagyár közül, amelyeket a vállalatcsoport Európa-szerte tervez létesíteni. Az akkumulátorgyártás spanyolországi és európai felfuttatása tekintetében egyaránt kulcsfontosságú a hosszú távú fenntarthatóság és a zárt értékteremtési láncolat. Néhány alapvető szempont: a gigagyár ellátásához szükséges villamosener-gia száz százalékban megújuló forrásokból megoldott előállításával, a helyi ellátás (local-to-local)
koncepciójával és az értékes nyersanyagok helyszíni újrahasznosításával új valenciai gyárunk a kör-forgásos gazdaság mintaképeként szolgálhat” – mutatott rá Thomas Schmall.

    A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely egyaránt tervez, fejleszt, gyárt és értékesít autókat Spa-nyolországban. A Volkswagen Csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barce-lona), CUPRA és SEAT márkanév alatt értékesíti járműveit, a SEAT MÓ pedig a városi mobilitási termé-keket és megoldásokat kínáló üzletág.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.