Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Téli teszten a VW legújabb elektromos autója
2022.01.15.
Újdonság a Volkswagenről

Téli teszten a VW legújabb elektromos autója

Az Aero B-t tekinthetjük a Passat tisztán elektromos utódjának?

Aero-B

    A Volkswagen új elektromos szedánja, jelenleg Aero B-néven várhatóan 2022 végén, vagy 2023 elején debütál.

    Az első prototípus a Los Angeles-i Autószalon előestéjén mutatkozott be. A bemutatón Scott Keogh (A Volkswagen amerikai divíziójának vezetője) megerősítette, hogy a modell nemsokára sorozatgyár-tásba kerül. Az elektromos újdonság több nevet is kapott a bemutatása óta. Ralf Brandstätter legu-tóbb "Aero B" néven hivatkozott rá, valamint, hogy „kiváló és tágas, mint egy Phaeton, plusz hatalmas csomagterű. 700 km-es hatótávjával egy igazi bajnok”.

    Hogy az autón látható elemek és formai megoldások végül milyen formában köszönnek vissza a végleges autón, azt nem tudni, erre várnunk kell a vélhetően még az idén megtartandó premierre. Az Aero B a méretéből és a tudásából kiindulva vélhetően a Tesla Model 3, a BMW i3 szedán, vagy éppen a Polestar 2 ellen állhat a rajtvonalhoz.

    Az Aero B kombi és szedán alapjait nagy eséllyel az ID. Vizzion névre keresztelt limuzin adja, abban a bemutatásakor egy 111 kWh-s egységről beszélt a márka, 225 kW teljesítményű motorokkal. A gyár-tás helyszíne Németországon belül marad, pontosabban az Emden melletti üzemben, ahol jelenleg a Passat készül. 2020 végén a márka felügyelőbizottsága komoly anyagi fejlesztéseket jelentett be üze-meihez kapcsolódóan, elősegítendő az elektromos modellek gyártását. Ennek megfelelően Szlováki-ába helyezi át a VW Passat modellek gyártását a németországi Emden üzemből. Az első szlovákiai Passat 2023-ban gördül majd le a szerelőszalagról, míg az emdeni üzem az elektromos modellek elő-állítására áll át. Az ID.4 után ott kezdik meg az új, teljesen elektromos kombi modell gyártását is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.