Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Tovább nő a kereslet az új munkavállalók iránt a szlovákiai autóiparban
2024.04.29.
Újdonság a Volkswagentől

Tovább nő a kereslet az új munkavállalók iránt a szlovákiai autóiparban

A legnagyobb ipari szegmens jelenleg több mint negyedmillió munkavál-lalót foglalkoztat

moreworker

    A legnagyobb ipari szegmensnek, amely jelenleg több mint negyedmillió munkavállalót foglalkoztat, nemcsak a termelési kapacitást kell bővítenie. A Volkswagen új toborzási akcióba kezdett: több mint kétszáz új munkatársat keres: a rendkívül nehéz munkaerő-piaci helyzet ellenére elsősorban szakképzett pozíciókat szeretne feltölteni.

    „Az autóiparban zajló fejlesztések egyre nagyobb igényeket támasztanak a szakképzett munkaerő iránt. Első-sorban villamosmérnöki végzettségű szakembereket toborzunk” – mondta Zlatko Uhlík, a Volkswagen Slovakia HR-központjának vezetője.

    A vállalatnak ezen munkavállalókra a több ezer robot, illetve az automatizálási és kezelési technológia karban-tartásával, beállításával és gondozásával, valamint a legyártott járművek úgynevezett újraélesztésével és funkcio-nalitásának beállításával kapcsolatban van szüksége, mivel ezek egyre kifinomultabbá és szoftverintenzívebbé válnak.

    Az ország legnagyobb magánmunkáltatójának prioritása, hogy új munkaerőt találjon Szlovákiában. A professzi-onálisabb munka folyékony szlovák nyelvtudást igényel, emellett alapvető követelmény a középfokú végzettség és az elektrotechnikai háttér megléte.

    A szlovákiai munkakeresőknek így lehetőségük nyílik arra, hogy képzettségüket a helyi autóiparban kamatoztas-sák. A Volkswagen pozsonyi gyárában a berendezésbeállító technikusok, autóvillamossági szerelők, elektrotech-nikai végzettségű karbantartók és járműelektronikai rendszerelemzők pozícióinál mutatkozik üresedés.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.