Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új villanyautó-gyárat tervez felépíteni a VW
2021.11.12.
Újdonság a Volkswagenről

Új villanyautó-gyárat tervez felépíteni a VW

A VW márka vezetője, Ralf Brandstätter által elővezetett ötlet szerint szuperha-tékony új gyárat húznának fel Wolfsburg közelében

VWnewfactory

    Ez egyrészt válasz lenne arra a problémára, hogy Zwickauban jelenleg 30 óra kell egy elektromos VW előállításához, másrészt a márkavezető érvelése szerint kevésbé zavarná meg Wolfsburgban a hagyományos modellek, a Golf és a Tiguan gyártását. Másrészt Brandstätter szerint olcsóbb is lehet új üzemet építeni, mint a meglevőket átállítani egy teljesen új gyártási eljárásra. Az elképzelés szerint az évi 250 ezer autó előállítására méretezett új gyárban készülne a Trinity munkanéven fejlesztett Volkswagen – erről eddig úgy beszéltek, mint ami wolfsburgi termék lesz – egy olyan csúcsmodell, amely már a jelenleg használt MEB platform utódjára épül, és a tervek szerint 4-es szintű önvezetést kínál majd. A típus bemutatását legkorábban 2026-ra tervezték.

    A végleges döntés az ügyben várhatóan decemberben születik meg, a vállalat következő felügye-lőbizottsági ülésén, ahol egyébként is a VW következő öt éves beruházási terveinek jóváhagyása sze-repelt a napirenden.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.