Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Visszavágná benzines és dízelautóit a Volkswagen
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Visszavágná benzines és dízelautóit a Volkswagen

Módosította 2030-as értékesítési terveit a Volkswagen

Visszavágná

    A korábban megcélzott 30 százalék helyett már csak az eladott autók 20 százalékába szerelne benzin- vagy dí-zelmotort a VW, a többi mind elektromos lenne. A konszern még 2021-ben hirdette meg villamosítási stratégiáját, amelyben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az évtized végére 70 százalékra növelje az akkumulátoros elektromos járművek részesedését a márka európai eladásaiból.

    Az ennek elérését szolgáló, tisztán elektromos modelleket felsorakoztató ID almárka folyamatosan bővíti port-fólióját. A napokban mutatkozott be az átdolgozott ID3 kompakt ferdehátú, az almárka alapító típusa. Szintén új az ID Buzz, a Transporter elektromos újraértelmezése. Ezek mellett ott van még a kínálatban az ID4 / ID5 kompakt crossover páros.
    Ami a közeljövőt illeti, várhatóan már idén márciusban bemutatkozik az ID7 középkategóriás szedán, majd az évtized derekán jöhet annak szabadidőjárműpárja. Már a célegyenesben járnak a márka megfizethető – elvileg akár 10 millió forint alá préselt áron elérhető – belépőmodelljei, az ID1 ferdehátú és az ID2 crossover.
    A Volkswagen, amely 2033-ra 100%-ban elektromos márkává kíván átlényegülni Európában, alighanem elége-dett a növekedés ütemével, mert Thomas Ulbrich, a márka új mobilitási üzletágának vezetője a napokban azt nyi-latkozta a német Automobilwoche folyóiratnak, hogy a 2030-ra korábban megfogalmazott cél helyett immár euró-pai összeladásainak 80 százalékát szeretné tisztán elektromos modellekkel realizálni a Volkswagen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a belső égésű motorral szerelt modellek eddig tervezett 30 százalékos részaránya harmadával csökken: jelenleg úgy néz ki, 2030-ra csak minden ötödik, Európában eladott Volkswagenben dolgozik majd ben-zin- vagy dízelmotor.

    Kínában – ahol egy kifejezetten ide tervezett, három üléssoros szabadidőjármű, az ID6 színesíti a palettát –, va-lamint Észak-Amerikában nem változtak a tervek: itt továbbra is 50%-os elektromos penetrációval számol az évti-zed végére a Volkswagen.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.