Újdonság a Volkswagenről
2022.01.22.

A Caddy öt csillagos ENCAP értékelést kapott!

Az új Caddy nemcsak érezhetően biztonságosabbá vált, hanem már a jelenleg  legjobbra  értékelt személygépjárművek közé tartozik.
Caddy 5*

    A legmagasabb minősítés: az Euro NCAP öt csillagot ítélt a legfrissebb, ötödik generációs Volkswa-gen Haszonjárművek családjába tartozó egyterűnek. Az új Caddy által elnyert értékelés a legmaga-sabb minősítés: egy csillaggal több, mint amit az előző generáció elért. A teszt konzorcium által sza-bott feltételek az évek során egyre nehezebbé és széleskörűbbé válnak.

    A népszerű Caddy modellből eddig több mint hárommillió darabot gyártottak, és először a jelenlegi, ötödik generáció ért el öt csillagot a teszteken, így nem véletlen, hogy 2021-ben a legjobban értékelt személygépjárművek közé tartozik. A nehezített feltételek ellenére a Caddy személygépjármű változa-ta egyértelműen megmutatta az előző modellhez képest bevezetett fejlesztéseket. Ezzel az A-szeg-mensben sokkal magasabbra állította a mércét minden riválisa számára.

    Az Euro NCAP részletes tesztjelentése szerint a Caddy például 84 %-os eredményt ért el az utasok védelmében a felnőttek, és 82%-ot a gyermekek esetében. Mi több, a Caddy a járműbe épített bizton-sági rendszereket illetően is magas pontszámot ért el, ami hozzájárult a legmagasabb, ötcsillagos értékeléshez. A passzív biztonság terén olyan újdonságok, mint a minden üléssorba épített fejvédő
légzsákok (a 2, 5 és 7 üléses járművekben egyaránt), valamint az oldalsó ütközés esetén immár bizto-sított partnervédelem segítették hozzá a Caddyt az Euro NCAP specifikációk új szintjének teljesítésé-hez. Vészhelyzetben a partnervédelmi rendszer felfújja az elöl utazók közötti légzsákot. Ezen kívül a vezeték nélküli átvitelnek köszönhetően a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető, kábel nélküli funkció még a kivehető ülések esetében is működik, és elérhető a Caddyben.